Om Kantoriet

’Kantori’ er gammel betegnelse for et kor, der fylder kirkens rum med musik – både vokalt og instrumentalt. På Bachs tid betød ’kantori’ både et kor, et orkester af korister og en skole for nye korister.

Vor Frelsers Kantori er Vor Frelsers Kirkes koncertkor. Koret dirigeres af Lars Sømod og Peter Navarro-Alonso, der begge er organister ved Vor Frelsers.

A cappella repertoiret af primært dansk, nordisk, europæisk og amerikansk kormusik udgør korets fundament. Vi synger også jævnligt store oratorier og messer med orkester og solister – bl. a. Haydns Skabelsen, Bachs Johannespassion, Rossinis Petite Messe Solenelle, Pärts Berlinermesse og Requiem af både Duruflé og Fauré.

Vi er glade for at samarbejde med danske komponister om ny kormusik og har bl.a. Lars Sømods ‘Rekviem’, Peter Navarro-Alonsos ‘Via Crucis’, Jacob Høgsbros ‘Guds Fred og Godmorgen’ og Sven Erik Werners ‘Cæciliemesse’ på repertoiret.

Vi kan godt lide at samarbejde med andre sangere, musikere og ensembler; det er både socialt og musikalsk udviklende.

Efterhånden har kantoriet fast tradition for at markere Palmesøndag og Allehelgen med kormusik i Vor Frelsers. De 9 Læsninger til advent og en sommerkoncert i juni måned er også sikre i kalenderen. Derudover holder kantoriet årligt forskellige koncerter i Vor Frelsers eller andre danske kirker. Hvert andet år rejser vi udenlands med dansk kormusik – vi har bl.a. været i England/Wales og Nordmakedonien, Paris, Bologna og Oslo – og i 2024 går turen til Madrid.

Kantoriet har hørt til i Vor Frelsers Kirke siden 2008 og havde inden da en fortid som Eliaskirkens Kammerkor (1996-2007). I dag tæller koret ca. 40 aktive sangere – vores mål er et kammerkor på 15 sopraner, 10 alter, 10 tenorer og 10 basser.