Harmonisk korweekend

En varm september-weekend drog Vor Frelsers Kantori til Nakskov, hvor Hotel Harmonien udgjorde de hyggelige rammer for årets korweekend. Da hotellet var i gang med en istandsættelse, havde vi mere eller mindre stedet for os selv og kunne fylde og larme, nærmest som vi lystede.

Opholdet på hotellet varede fra lørdag frokost til søndag eftermiddag og bød på en masse god øvetid, hvor vi tog fat på noderne til efterårets koncerter. Der var selvfølgelig også afsat god tid til alt det sociale, der er en lige så væsentlig del af en vellykket korweekend som det rent musikalske. Vi fik badet, hygget og grint, og lørdag aften indtog vi både Restaurant Guldstuen og Nakskovs natteliv.

Sommerkoncerter – 10. juni og 12. juni

Vor Frelsers Kantori fejrer sommeren med to koncerter. Koncerten bringer os rundt i de nordiske lande, men også de britiske øer. Vi besøger de lyse, danske sommernætter, børnenes sommerleg og de forelskede junihjerter. Der bliver også plads til den eftertænksomme aftenstemningen, når vi genbesøger dele af årets koncertrepertoire for Vor Frelsers Kantori.

Der er fri entré. Vel mødt til sommerkoncert!

  • Vor Frelsers Kirke, 10. juni kl. 16.00
  • Trekroner Kirke, 12. juni kl. 19.00

Smedegaard/Sømod-aftensang – Tirsdag 21/3 kl 17.30

Som en del af Vor Frelsers Kirkes Påskefestival synger kantoriet koncert tirsdag 21. marts kl 17.30.

Koncerten er en uropførelse af Lars Sømods ‘Maria-suite’ til Lisbeth Smedegaard Andersens digte. Der fremføres også værker af Palestrina og Poulenc. Lars Sømod dirigerer selv koncerten.

Der er gratis adgang.

De ni læsninger i Vor Frelsers Kirke – Lørdag 10. december kl 16

Få et skud koncentreret julestemning med Vor Frelsers Kirkes ni Læsninger! Ingen jul uden Vor Frelsers Kirkes stemningsfulde musikgudstjeneste efter engelsk tradition, hvor ni faste bibelpassager læses højt, spædet op med danske julesalmer, engelske Christmas carols og andet klingende knas.

Gratis entré.

Medvirkende:

Vor Frelsers Kantori
FDF Christianshavn Brass Band
Peter Navarro-Alonso, dirigent
Lars Sømod, organist

Musik til Jomfru Maria – Mandag 5. december kl 19 – Solbjerg Kirke

Koncert i Solbjerg Kirke, Frederiksberg. Mandag 5. december kl 19

Kantoriet ved Vor Frelsers Kirke har sammensat et koncertprogram, der viser, hvordan en række komponister har ladet sig inspirere af Maria. Med værker af bl.a. Edvard Grieg, Francis Poulenc og Henryk Górecki bliver det en varieret koncert der når hele vejen rundt fra julenattens sødme til langfredagens mørke. Særligt glæder vi os til at uropføre to værker af Lars Sømod med tekster fra Lisbeth Smedegaard Andersens Mariasuite.

Der er gratis adgang.

Medvirkende
Vor Frelsers Kantori
Dirigent: Peter Navarro-Alonso

Korweekend i Roskilde

Sidst i september 2022 var vi på en dejlig korweekend i Roskilde. Vi overnattede på Roskilde Vandrerhjem, som ligger fint ved havnen. Vi havde prøver i Kapellet i Sct. Hans Have, hvortil man kan gå fra havnen langs fjorden. Det var dejligt igen at være på korweekend, lidt væk fra vores eget lokalområde. Det er nogle år siden sidst.

På korweekenden fik vi mulighed for at øve efterårets repertoire og vi havde besøg af Hanna Hjort der lavede stemmetræning med os. Der blev også mulighed for at opleve Roskilde by-night, herunder Klosterkælderen.

God weekend, med gode sangervenner og et helt fantastisk – næsten tropisk – sensommervejr.

Faurés Requiem – Søndag 6. november – Vor Frelsers Kirke

Allehelgens søndag opfører vi Faurés smukke og folkekære Requiem i Vor Frelsers Kirke. Jihye Kim (sopran) og Albert Strandgaard (bas) er solister, og den musikalske ledelse forestås af Peter Navarro Alonso.

Koncerten indledes med Duruflés stemningsfulde Sicilienne for soloorgel (fra Suite pour Orgue, op. 5), som Lars Sømod vil opføre.

  • Gratis entré –

Allehelgen er en mindedag for vores døde, og “Requiem” er betegnelsen for den katolske begravelses-messe. Faurés rekviem er dog hverken et liturgisk rekviem eller en koncertversion af det liturgiske rekviem. Det er en fri musikalsk fabel, der, inspireret af rekviemmessen, udfolder dén frygt, ængstelighed og kamp, som knytter sig til døden. Værket rummer dog også en fortrøstning, og med Fauré markerer vi dermed Allehelgen som en fest for vores døde.

KRIG og FRED. Sommerkoncert 11. juni i Vor frelsers Kirke og 13. juni i Trekroner Kirke

Vor Frelsers Kantori har tradition for at synge sommerkoncert med et program, som blander velkendte danske sommerviser med satser fra nylige og kommende projekter i koret.

Dette års program behandler temaerne KRIG og FRED – at gå en fredelig dansk sommer i møde i en tid, hvor der er krig i Europa. Vi synger John Rutters “A Ukrainian Prayer” og en række andre værker om krig og fred, omkranset af eftertænksomme og afholdte danske sommerviser.

Musikken ledes af Lars Sømod Jensen, og der vil være gratis entré. Koncerterne afholdes i

  • Vor Frelsers Kirke, Lørdag 11. juni kl 16.
  • Trekroner Kirke, Mandag 13. juni kl 19.

Nyaars-Morgen – Grundtvig 200 år i Vor Frelsers Kirke – søndag 10. april

Nyaars-Morgen er et oratorium af Jakob Høgsbro bygget på tekstuddrag af Grundtvigs storværk af samme navn. 

Mezzosopranen Andrea Pellegrini synger det krævende solistparti med backing fra et 13-personers orkester og koret Vor Frelsers Kantori. Som noget helt særligt er Grundtvig-specialisten Sune Auken med på ’spoken word’ På musikalsk vis kommer vi igennem Grundtvigs kvaler og glæder, hans opdagelse af den nordiske mytologi og kristne genvækkelse – udtrykt med alt fra nordisk-klingende melodier til tyrkisk tromme, operaklang og talekor.

Komponist og dirigent: Jakob Høgsbro
Varighed: Ca. en time

Der er gratis adgang, men vi anbefaler at man reserverer billetter her.

Efter koncerten fejrer vi værket og Grundtvig med et glas bobler.

Komposition af værket og opførelse er støttet af Augustinus fonden, Arne V. Schleschs Fond, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Bestles Fond og G.E.C. Gads Fond, Poul Johansen Fonden, Vor Frelsers Kirkes Menighedsråd og Vor Frelsers Kantori.